De winkel

Onze slagerij in IJsselmuiden is al decennialang een waar begrip in IJsselmuiden. Hier tref je nog de ware liefde voor het slagersvak en dat proef je. Wij maken vrijwel alles nog helemaal zelf en dat op geheel ambachtelijke wijze. Wij houden het vlees zo puur mogelijk, voor de beste smaakbeleving en een verantwoord product. Zo gebruiken we slechts een minimale hoeveelheid zout en beperken we het aantal conserveermiddelen, de zogeheten E-nummers, eveneens zoveel mogelijk. Dit samen met onze ambachtelijke manier van bereiden levert een uniek assortiment op dat niet te vergelijken is met een stukje vlees uit de supermarkt.

Oog voor dierenwelzijn en duurzaamheid

 

In onze slagerij nemen we onze maatschappelijke rol bovendien serieus. Bij ons gaat het leveren van kwaliteitsvlees hand in hand met een duurzaam en diervriendelijk productieproces. Zo verkopen we vlees van het zogeheten Wroetvarken en dubbeldoelkoeien. Dit zijn dieren die een langer en beter leven hebben mogen leiden en bovendien een aanzienlijk kleinere CO2-voetafdruk hebben. Ons vlees is dus beter voor het dier én beter voor de wereld.

Over vakslager Alex van Ingen

De slagerij wordt, zoals de naam al doet vermoeden, geleid door Alex van Ingen. Hij nam de slagerij in 2011 over van zijn broer Evert, die tegenwoordig zijn slagerij runt in Genemuiden. Daarvoor volgde Alex de slagersvakopleiding (SVO) in Zwolle, alvorens aan de slag te gaan bij een ambachtelijk slager. Later werkte hij voor diverse supermarktslagerijen en als ambulant slager. Op die manier leerde hij de verschillen goed kennen en was het duidelijk dat Alex zijn passie lag bij de ambachtelijke slacht. De liefde voor het vak laten terugkomen in de smaak van het vlees: dat is wat Alex drijft.